Na een mooie bootvaart komen we op het toeristische eiland aan. Veel souvenirwinkels met vooral ingeblikte tonijn, fietsenverhuur bedrijven en ijsshops. Vooral het zien van al die ingeblikte tonijn levert bij mij gemengde gevoelens op. Het gaat hier allemaal op de rode tonijn waar we toch wat zuinig mee moeten omgaan. In deze periode kun je best in deze regio een keer een stuk verse tonijn eten, maar om nu alles in te blikken. Overigens zijn sommige shops uiterst zwijgzaam over de herkomst. Na een mooie wandeling over het eiland komen we aan bij La Bettola. Een familierestaurant wat de heerlijkste visgerechten aanbiedt en zeker geen toeristen menu's heeft. We eten hier een heerlijke antipasti, pagello (zeebrasem), pesce fritto en twee soorten sfogliatelle.
Na de espressi gaan we nog wat ronddwalen over het eiland en zoeken tenslotte moe en voldaan een bankje in de haven op wachtend op de snelle Ustica draagvleugelboot terug naar Trapani.
Weer terug thuis, maken mam en ik nog een kleine wandeling. We willen zoveel mogelijk genieten van deze mooie omgeving en daarnaast ruimte creëren voor weer een heerlijke cena. Deze maaltijd kozen we voor een il Cerasuola di Vittoria van het wijnhuis COS. Wat zullen we vanavond lekker slapen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten