6 mei 2015

Woensdag 6 mei

Kom vandaag wat langzaam op gang. En begin dus maar eens met een brood te maken, uiteraard weer van Enkir. De grote 5 kilo zak welke ik van Paul van Raalten, van Van Raalten import, heb gekregen, is namelijk open en dan moet het toch eigenlijk zo snel mogelijk op. Had gisterenavond al een voordeeg gemaakt dus kan direct beginnen. Het is zo fijn om brood zelf te maken maar tijd heb je er wel voor nodig. Of beter gezegd, je moet de tijd in de gaten houden. Eerste kneed ronde, tweede, rusten, bollen, rusten en zo gaat dat wel even door. Maar voldoening daarna is er altijd.

Voor de lunch begin ik met een salade van bleekselderij en tomaatjes. Welke vervolgd gaat worden door de verse pasta welke ik maandag had gemaakt, Dit keer met een saus van fazant. Ik had nog in mijn diepvries wat bereid vlees liggen dus dat kan nu mooi in een saus. De standaard Italiaanse saus van wat ui, bleekselderij, wortel, tomatenpuree, rozemarijn en wat witte wijn. Vlees erbij en tenslotte de pasta. Kaas erover en klaar.
Bij de smakelijke pranzo besluit ik toch mijn andere "blog" idee te gaan volgen. Want om nu elke dag  alleen maar wat foto's te posten die geen eens van topkwaliteit zijn, vind ik niet zo spannend. En de gerechten zijn nu ook niet bepaald van een grote gastronomische waarde. Ook vind ik het informatieve gedeelte van voorheen leuker om te doen. En dit is nu zo mooi van internet, ik kan wisselen wanneer ik maar wil. In het verdere dagelijkse leven ben ik helemaal niet zo "hak op de tak" twijfelaar, maar op de een of andere manier wissel ik van ideetjes voor op het web continu. Dus wie weet wat er nog gaat komen. Gewaarschuwd ben je in iedergeval al.

Vanaf nu, voor zo lang het duurt, twee keer per week een verhaaltje van mij. Met informatie over de zaken waarmee ik gekookt heb en soms misschien een recept of een review van een product. De titel van het blog zegt het tenslotte al: Slakje op reis. En dat is dit slakje inderdaad...voortdurend.

Wil je tenslotte nog wel even het heerlijk geurende brood laten zien wat zojuist uit de oven is gekomen. Kan niet wachten om er een hap van te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten